programma


Muzikaal theaterstuk
 ‘Het Wonder van Margaretha en de Geboorte van Den Haag’
De bezoekers waren getuige van het mirakel rond Margaretha en zagen ook hoe de Graven van Holland met strijd, strategie en listige huwelijksarrangementen hun macht en bezittingen veroverden, terwijl de vrome gravinnen rijke giften schonken aan kloosters, gasthuizen, bedelorden en de religieuze vrouwenbeweging.

De voorstelling toonde 30 scènes uit het leven van de grafelijke familie, omringd door de vroedvrouw, adviseurs, dienaren en dorpelingen. Daarbij passeerden feiten en fictie de revue met serieuze scènes, vrolijke dialogen en zeven liedteksten, eindigend met een meeslepend wiegelied.
 Spel en zang o.l.v. regisseur Ron van Lente en artistiek leider Ivo van Leeuwen, verbonden aan Harlekijn Talent Scouting & Theatrical Productions  ⇒  samenwerking. 
I De begeleiding van de liedteksten bestond uit Middeleeuwse muziek met eigentijdse invloeden. Bij scènes van bijzonder historisch belang zette organist Gijsbert Kok in op het 18de eeuwse Reichner-orgel.

Arrangement ‘Beleef Oud Loosduinen’   
Op de laatste theaterdag kon men 
kennismaken met drie andere wetenswaardige erfgoedlocaties in het Haagse stadsdeel Loosduinen. Na bezoek en vertelling in het museum en de molen volgde op Landgoed Ockenburgh een Bourgondisch diner met zang en vertelling, waarna twee historische bussen de mensen afzetten bij de Abdijkerk voor de muzikale avondvoorstelling.

Locatie voorstelling:  Abdijkerk Loosduinen Willem III straat 40, 2552 BS Den Haag • routeplanner
Locatie arrangement: Molen/Museum  Margaretha van Hennebergweg 2-4, 2552 BA Den Haag • routeplanner