samenwerking

Theatervoorstelling  ‘Het Wonder van Margaretha en de Geboorte van Den Haag’
Aan de voorstelling waren 12 acteurs verbonden, allen gecast op spel- en zangkwaliteit door regisseur Ron van Lente en Ivo van Leeuwen, artistiek leider van Harlekijn Talent Scouting & Theatrical Productions. In totaal speelden 5 acteurs/actrices een enkelrol en 7 acteurs/actrices een dubbelrol. Daarnaast waren er enkele rollen voor figuranten.

De voorstelling werd gespeeld door een cast van professionals en aanstormende talenten. Harlekijn is erkend als leerbedrijf voor artiesten in opleiding. Naast de vaste cast, speelden ook studenten van de Dutch Academy of Performing Arts mee. Harlekijn en DAPA Stagebureau zijn gevestigd in het Koorenhuis – Prinsegracht, Den Haag.

Circa 30 repetities vonden plaats in de studio van het Hofstad Lyceum te Loosduinen. Onder leiding van regisseur Ron van Lente en in samenwerking met auteur Piet Bogaards werd het spel- en zangtalent zorgvuldig begeleid naar kwalitatief, muzikaal geschiedenistheater. Stadsbeiaardier Gijsbert Kok sloot met zijn orgelspel aan tijdens de generale repetitie in de Abdijkerk.

De vier theatervoorstellingen werden georganiseerd onder auspiciën van de Arie Molenkamp Stichting.

Acteurs:
Vera de Vries, Myra Vervaart, Renate Sonneveld, Sharon van de Velde, Sannah Smits, Jessie Velthuis, Niels de Mossenau, Duco van den Bergh, Peter de Wit, Bas Groote, Bart van der Meer, Marco Neijenhuizen.

Auteur: Piet Bogaards
Composities en arrangementen: Jan Willem Hoekstra
Orgelspel: Gijsbert Kok

Lichtplan: Jordan Tuinman, Aveq Groep
Geluidsplan: Jos Diergaarde en Oscar Bouwmans, student Koninklijk Conservatorium Den Haag
Kostumering: Simone Telder en Yasmin Telder
Grime: Lindsey van Daalhoff


Veel dank 
Erkentelijk zijn wij de historici Herman Pleij, Willem Post en Ronald van der Spiegel voor hun boeiende lezingen waarmee zij in hoge mate meerwaarde geven aan het grote geheel.

Ook veel dank aan alle ruimhartige samenwerkingspartners en eveneens aan vrijwilligers die als gastvrouw of gastheer hun medewerking verleenden aan dit Community Project, waarmee we een culturele brug willen slaan tussen stadsdeel Loosduinen en centrum Den Haag.

Het theater- en erfgoedproject kon gerealiseerd worden dankzij de financiële steun van:
· Gemeente Den Haag  ·  Fonds 1818  ·  CultuurSchakel  ·  Prins Bernhard Cultuurfonds ZH
· VSBfonds  ·  Stichting Zabawas  ·  Aveq Groep  ·  Hofstad Lyceum


Team Licht op Loosduinen